Network marketing

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Obrátená pyramída

Hľadiac na budovu Slovenského rozhlasu som si spomenul na živú pyramídu v cirkuse, kde jeden muž mal na pleciach dvoch, a tí ďalších...
Veľa rôznych firiem funguje na systéme klasickej egyptskej pyramídy, riaditeľ nemôže zarábať menej ako predavačka, či upratovačka alebo vrátnik. Už v mnohých rodinných, náboženských, sociálnych i ekonomických stereotypoch fungujeme na princípe hierarchie. Čím vyššie postavenie, tým menej osôb no s vyššim ohodnotením, či už morálnym alebo hmotným. V cirkuse to je však naopak, ten čo je vlstne na vrchole pyramídy, je na spodku a nesie všetkých ostatných, kam ide on, idú s ním všetci. Ten čo riadi, vlastne aj nesie zodpovednosť za všetkých. Takto obrátená pyramída je potom vyjadrením nielen ohodnotenia vrcholu, ale aj jeho zodpovednosti a služby všetkým ostatným, ktorých nesie na svojich pleciach. Prečo toto všetko vlastne píšem, lebo multilevel marketing si ľahko ľudia zamieňajú s pyramídou, čo je vlastne zakázaný typ podnikania. Ide o to, že ste ohodnotený nie od predaja výrobku, ale počtu ľudí, ktorí zaplatili vstupný poplatok. V skutočnom network marketinku ide o pohyb tovaru, niekedy vyššej inokedy menšej hodnoty. Odstránením iných sprostredkovateľov, máme možnosť nakupovať priamo u výrobcu, a tak sa cena výrobku je podstatne nižšia. Nevyužíva sa reklama, sprostredkovatelia a preto to čo by išlo na tieto inak potrebné náklady sa rozdeľuje spravodlivo tým, čo Vám to odporúčali. Oni sú tí, čo Vám priniesli reklamu, ba dokonca aj samotný výrobok priamo od výrobcu. S tým prinášajú aj iné služby poradenstva, ktoré sú na jednej strane bezplatné, na strane druhej dostanú provízie od svojej firmy.

Skúsenosti | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014